Kilpailunkulku

Kirjoituksen tarkoitus

Tämä kirjoitus kertoo käytännössä, miten kilpailu menee ilmoittautumisesta kotimatkaan. Jollet ole koskaan osallistunut off-road suunnistuskilpailuun, niin kannattaa lukea läpi.

Ennen kilpailua

Ilmoittautuminen

Cup-kilpailuun ilmoittaudutaan suoraan internetin kautta osoitteessa http://ilmoittautuminen.4x4cup.com. Ensimmäistä kertaa käytettäessä luodaan profiili, jossa on perustiedot ilmoittutumisia varten, eikä niitä enää tulevissa ilmoittautumisissa tarvitse uudelleen kirjoitella. Jos et rekisteröityessä jostain syystä saa sähköpostiisi viestiä, jossa on rekisteröinnin varmistus, ota yhteyttä mylppy@ruijanpallas.com. Itse ilmoittautuminen kilpailuihin tämän jälkeen tapahtuu valitsemalla tulevat kilpailut ja kilpailu johon halutaan osallistua. Valitaan miehistö ja ilmoittaudutaan. Valikon kohdasta ilmoittautumisesi näet mihin kilpailuihin olet ilmoittautunut. Jos ilmoittautumisesi siellä näkyy, niin se tuli kyllä perille.

Ilmoittautumista voi muokata vielä tämänkin jälkeen. Voit lisätä huoltohenkilöitä, vaihtaa miehistöä jne. Ilmoittautumisia ei voida kuitenkaan muokata pidempään kuin kilpailulle asetettu viimeinen muutospäivä. Jos olet epävarma onko tiedot menneet eteenpäin, tarkista valikon kohdasta ilmoittautumisesi. Siina näkyy kilpailujärjestäjälle menevät tiedot. Jos tämän jälkeen vielä tulee tarvetta muuttaa jotain tietoja, esimerkiksi apukuljettaja vaihtuu, niin kerro tästä kun ilmoittaudut paikallaolevaksi kilpailuun kilpailupaikalla.

Kun olet ilmoittautunut kilpailuun olisi toivottavaa, että maksaisit mahdollisimman nopeasti osallistumismaksun. Osallistumismaksu maksetaan kilpailun tilille, joka löytyy kilpailukutsusta. On tärkeää, että kirjoitat maksuun viestiksi tiimin nimen jota maksu koskee. Maksusta voi olla tarkempia ohjeita kilpailukutsussa. Monesti vielä aikaisessa vaiheessa maksaneille ilmoittautumismaksu on pienempi tai siihen sisältyy esimerkiksi paitoja, kuin vasta viimetingassa tai paikanpäällä maksaneille.

Yleensä kilpailuihin on mahdollista ilmoittautua vielä paikanpäälläkin, mutta soita vaikka vielä ennen lähtöä kilpailun puhelinnumeroon, jotta missään nimessä ei tulisi turhaa reissua. Vasta paikanpäällä ilmoittautumista ei kuitenkaan voida suositella, koska se aiheuttaa paljon ylimääräistä vaivaa muutenkin kiireisenä hetkenä.

Kilpailijainfo

Joissakin kilpailuissa lähetetään ennen kilpailua vielä tarkempaa tietoa kilpailusta. Siinä voidaan esimerkiksi kertoa tarkemmin rastialueen sijainti ja muita käytännön järjestelyihin liittyviä asioita, kuten paikanpäälle saapuminen, parkkipaikat, paikalla olevaksi ilmoittautuminen jne. Yleensä jo kilpailukutsussa on kyseiset asiat käsitelty, eikä tällöin erillistä kilpalijainfoa lähetetä.

Karttojen hankinta

Kilpailijat joutuvat hankkimaan kilpailualueen kartat itse. Tämä sen takia, että osalla kilpailijoista on jo olemassa olevat kartat kilpailun alueelta ja eri ohjelmia käytössä, eikä niille kaikille käy samat kartat. Kilpailut kuitenkin järjestetään yleensä melko samoilla alueilla vuodesta toiseen, joten kartat ovat yleensä vielä seuraavanakin vuonna aivan käyttökelpoisia. Kilpailukutsussa, kilpailijainfossa tai kilpailun nettisivuilta löytyy kilpailualue ilmoitettuna sellaisella tarkkuudella, jotta maastokartat voi hankkia järkevältä alueelta. Karttojen hankinta ja suunnistuslaitteiston valinta on jokaisen mieltymyksien mukaan tehtävä asia. Yleisimmin ihmiset käyttävät fetc_map-scriptillä luotuja karttoja. Tietoa ohjelmasta ja sen käytöstä löytyy täältä.

Kilpailupaikalla

Kilpailupaikalle saapuminen

Kilpailupaikalle saavuttaessa autot, trailerit yms. jätetään traileriparkkiin, jos sellainen on mainittu kilpailukutsussa tai kilpailijainfossa. Monesti varsinkin kesäkilpailuissa kilpailijat pystyttävät telttansa, parkkeeraavat matkailuvaununsa jne. samalle alueelle. Kilpailukutsussa ja/tai kilpailijainfossa kerrotaan majoittumismahdollisuuksista.

Paikallaolevaksi ilmoittautuminen

Kun olet saannut kalustosi parkkeerattua oikeaan paikkaan on aika tulla käymään ensimmäisen kerran kilpailutoimistossa. Mukaan kannattaa ottaa kuitti osallistumismaksun maksamisesta ja jos auto on siirtokilvillä kilpailemassa niin niiden numero. Jos aiot ilmoittaa vielä lisää huoltoautoja joukkueelle, niin ota niiden rekisterinumerot mukaan. Kilpailutoimistossa ilmoittaudutaan paikallaolevaksi, tarkistetaan osallistumismaksun maksu, ilmoittautumisen tiedot ja jaetaan kilpailijoille tuleva materiaali.

Joukkueet ovat järjestäjällä luokittain ja joukkueen nimen mukaan listattuna. Jos haluat olla järjestäjälle mukava, niin ilmoittaudu esimerkiksi "Standard team Perästä kuuluu". Tässä vaiheessa kannattaa sitten ilmoittaa jos on jotain joukkueen jäseniä vaihtunut, jäännyt pois tai tullut lisää. Jos auto on siirtokilvillä, niin anna niiden numero.

Osallistumismaksun maksaminen tarkistetaan tässä vaiheessa, mikäli olet maksanut hyvissä ajoin näkyy maksu suoraan järjestäjien papereissa. Kuitenkin varmuudenvuoksi kannattaa ottaa ihan tuloste maksusta mukaan. Jollet ole vielä maksanut osallistumistasi, on se mahdollista maksaa käteisellä tässävaiheessa. Pankkikortit ja luottokortit eivät kelpaa. Muutenkin kannattaa kilpailuun varata käteistä rahaa mukaan reilusti, sillä mikäli auto hajoaa keskenkilpailun, niin useasti löytyy joltain toiselta kilpailijalta sopivia varaosia, kun vähän kyselee.

Jaettavassa materiaalissa on yleensä kilpailun ohje, johon on kerätty erilaisia kilpailunkannalta oleellisia tietoja. Esimerkiksi kielletyt tiet, kilpailutoimiston puhelinnumero, kilpailun aikataulu, kilpailua koskevat sääntöpoikkeukset jne. Periaatteessa, jos kilpailuohje on hyvin laadittu, se vastaa kaikkiin kilpailuun liittyviin kysymyksiin. Kuitenkin aina jos on jotain epäselvää, niin soittakaa kilpailutoimiston puhelinnumeroon. Jollei kilpailutoimistossa osata vastata suoraan kysymykseen, niin kilpailutoimisto selvittää asian.

Kilpailijoille jaetaan myös rastikortti, johon merkitään saadut rastit. Tämä kortti toimii itselläsi muistilistana. Samoin jaetaan kilpailukortti, johon merkitään tiimin tiedot, lähtöaika, maalintuloaika, tulostentoimitusaika ja itse laskemanne pisteet. Järjestäjä täyttää maaliintulo ja tulostentoimitus -ajan. Tämä kortti palautetaan muistikortin kanssa kilpailutoimistoon tultuanne maaliin.

Kilpailunumerot, katsastuskortti, rastikortti, mahdolliset paidat, mahdolliset ruokaliput ja kaikki muu materiaali jaetaan yleensä tässävaiheessa.

Katsastus

Katsastuskortti voi olla esimerkiksi tämännäköinen.
Tarrakiinnitteiset kilpailunumerot tulee olla kiinnitetty ennen katsastukseen menoa, sillä katsastuksessa varmistetaan niiden oikea sijoitus. Jos niitä on kaksi kappaletta, ne kiinnitetään etuoviin. Mikäli kaikille kilpailijoille jaetaan vain yksi kilpailunumero, se kiinnitetään konepeltiin. Samoin katsastuskortista pitäisi olla tiimin nimi, rekisterinumero ja kilpailunumero täytettynä valmiiksi. Kaikki säännöissä mainitut pakolliset varusteet tulee olla mukana, sillä ne tarkastetaan. Samoin pitää löytyä auton rekisteriote, jos auto on kilvissä, jotta katsastuksen voimassaolo voidaan varmistaa. Siirtokilvillä kilpailevilla pitää olla siirtokilpien myöntämisen lappu mukana, jotta voidaan varmistua niiden voimassaolosta.

Katsastuksessa varmistetaan että auto täyttää sääntöjen asettamat vaatimukset ja että paperit ovat kunnossa. Samoin selkeisiin turvallisuutta vaarantaviin asioihin puututaan. Renkaat tarkistetaan että ne eivät ole ylisuuret luokkaan. Tämä tehdään suurella rakotulkilla, josta pitää kaikkien renkaiden mahtua vaivatta läpi vaakatasossa mitattuna.

Mikäli autosi ei mene katsastuksesta läpi, voit käydä korjaamassa puutteet ja tulla uudelleen katsastukseen. Toisaalta jos autosi ei täytä luokan vaatimuksia, esimerkiksi siinä on liian suuret renkaat, sinut voidaan voidaan vaihtaa toiseen luokkaan. Tässä tapauksessa tule kilpailutoimistolle ja pyydä, että luokkasi muutetaan. Saat uudet kilpailunumerot tähän luokkaan, jotka sitten liimataan paikalleen ennen uusintakatsastusta.

Kun autosi on läpäissyt katsastuksen katsastuskortti jää joko suoraan katsastajille tai tuot sen itse kilpailutoimistoon. Noudatettava käytäntö on kilpailukohtainen ja kumpaakin käytetään. Samoin läpäistyäsi katsastuksen autoosi liimataan pieni tarra, joka kertoo kilpailukatsastuksen läpäisystä.

Parc fermé

Katsastuksen jälkeen auto ajetaan Parc fermé -alueelle odottamaan lähtöä. Parc ferméhen ajettujen autojen pitäisi olla valmiita kilpailuun, eikä alueella saa tehdä enää muutoksia autoonsa. Esimerkkinä tankkaaminen ei ole sallittua, ihan turvallisuusnäkökohtien vuoksi. Kuitenkin on ollut tapana sallia pienet ei suoraan autoonliittyvät säätämiset. Useasti nämä viimehetken säätämiset ovat tietokoneiden kiinnittämistä, rastien syöttämistä koneisiin ennen lähtöä jne.

Rastilistojen jako

Rastilista, huomaa vaarallisten rastien merkintä.
Kilpailun rastit jaetaan aikataulussa ilmoitettuun aikaan. Yleensä rastit jaetaan muutamaa tuntia ennen lähtöä, heti katsastuksen jälkeen tai jo ilmoittautumisen yhteydessä. Rastit jaetaan paperilla olevana listana. Ja tämä useiden kilpailijoiden mielestä kilpailun vastenmielisin vaihe alkaa, rastien syöttäminen tietokoneelle, gps-laitteeseen tai karttaan piirtely.

Lähes aina käytettävässä rastilistatyypissä on 6 saraketta. Rastin numero, pohjoinen kordinaatti, itäinen kordinaatti, rastista saatavat pisteet, rastin kuvaus ja rastinkuvaus englanniksi. Rastien kordinaatit esitetään WGS84 kordinaatistossa, eli ne ovat muodossa 60°10.361' ja 24°55.983' (tämä kordinaatti osoittaa eduskuntataloon). Rastilistan yläreunassa on kyseisen kilpailun nimi ja minkä luokan rastilista on kyseessä ja käytetty karttakordinaatisto. Mikäli kilpailussa kaikki luokat ajavat samoja rasteja, ei kannata hämääntyä vaikka ajaessasi originaalissa saisit prototypen rastilistan. Käytänön syistä näissä kilpailuissa tulostetaan vain yhdenlaisia rastilistoja.

Rasteja on kilpailuissa yleensä 100-250kpl, joten naputtelu vie aikaa. Joissain kilpailuissa saa kilpailija myös kopioida suoraan rastilistan järjestäjän usb-muistitikuilta, mutta tämä ei ole aina käytössä. Jos digitaalisessa ja perinteissä paperilla jaetussa listassa on eroavaisuuksia, niin paperilista on se mihin uskotaan. Se on ainoa virallinen muoto jossa rastilistat jaetaan. Käytännössä jos kilpailussa jaetaan rastit digitaalisessa muodossa paperilistojen lisäksi tiedostomuodoista löytyy ainoastaan varmasti OziExplorerin käyttämä wpt-muoto. Kannattaa varautua siten, että pystyt muuttamaan sen oman ohjelmasi käyttämään muotoon. Eräs kätevä ohjelma eri gps-ohjelmistojen tiedostomuotojen muuttamiseen on ilmainen GPS Babel.

Ohjaajakokous

Ohjaajakokous pidetään ennen kilpailun lähtöä. Tämä on pakollinen osallistuville ja täällä tärkeimmät säännöt, poikkeukset niihin ja kaikki ne asiat mihin pitää erityisesti kilpailussa kiinnittää huomiota käsitellään. Monesti ennen ohjaajakokousta tai ohjaajakokouksen jälkeen on aikataulutettu aikaa ruokailulle.

Ohjaajakokouksen lopussa on mahdollista esittää kysymyksiä. Ja jos tuntuu siltä, että jokin asia on epäselvä, niin kysytään rohkeasti. On melkoisen todennäköistä, että et ole ainoa jolla on kyseinen asia epäselvä. Ja jos vasta myöhemmin herää kysymyksiä mieleen, niin kilpailutoimiston numero auttaa aina, niin ennen lähtöä, kuin maaliintulon jälkeenkin. Ohjaajakokouksen jälkeen ruvetaan valmistautumaan aikataulun mukaiseen lähtöön.

Lähtö

Ohjaajakokuksen jälkeen valmistaudutaan lähtöön. Lähtöä varten siirrytään autoille ja kilpailunjärjestäjän ohjaamassa järjestyksessä tapahtuu itse lähtö.

Lähtö voidaan suorittaa esimerkiksi luokittain, satunnaisessa järjestyksessä, paikallesaapumisjärjestyksessä tai muussa kilpailunjärjestäjän parhaaksikatsomassa järjestyksessä pitäen aina ryhmän jälkeen muutaman minuutin tauon. Lähtö voidaan myös suorittaa yhteislähtönä, mutta ruuhkien välttämiseksi tätä ei tapahdu käytännössä koskaan. Koska lähdöt tapahtuvat porrastetusti ja jokaiselle kilpailijalla on tällöin oma lähtöaikansa josta määräytyy sitten viimeinen maaliintuloaika. Tämän takia kannattaa ehdottomasti kirjoittaa muistiin lähtöaikasi. Jos kilpailu on esimerkiksi 23h ja lähdet 9:07, niin sinun on oltava maalissa viimeistään 08:07, myöhästymisestä rangaistaan pisteidenmenetyksellä ja yli tunnin myöhästyminen maaliintulosta tietää hylkäystä.

Kilpailusuoritus

Varsinaisen kilpailusuorituksen aikana pyrit vain mahdollisimman hyvään suoritukseen tai yksinkertaisesti vain pidät hauskaa! Kuitenkin säännöt ovat sääntöjä ja niitä pitää noudattaa. Sääntöjä valvotaan kilpailunaikana järjestäjien toimesta. Koska rangaistuksia voi ainoastaan kilpailun tuomaristo määrätä, niin kilpailun valvojat ilmoittavat kilpailutoimistoon mahdollisista sääntörikkomuksista, jossa ne kirjataan ylös ja tämän jälkeen tuomaristo päättää miten asian kanssa edetään. Useimmiten pienissä rikkeissä vain annetaan varoitus tai miinuspisteitä. Ainoa sääntö josta on määrätty ehdoton rangaistus on ylinopeus. 10km/h ylityksestä kilpailusuoritus automaattisesti hylätään.

Tahallisista ja selvistä sääntörikkomuksista jaetaan rangaistuksia yleensä pistemenetyksien muodossa, hylkäyksenä ja pahimmassa tapauksessa seuraa korvausvelvollisuus. Jos esimerkiksi vahingossa repäiset rastin irti nuorastaan, niin soita kilpailutoimistoon ja kerro tapahtuneesta. Tällöin yleensä kysytään pystytkö itse korjaamaan vahingon ja pyydetään korjaamaan, muussa tapauksessa joku järjestäjistä lähtee korjaamaan kyseistä rastia. Rangaistuksia ei vahingoista jaeta, mutta jos jätät ilmoittamatta kyseisen asian ja voidaan osoittaa syyllisyys, niin seuraa rangaistus. Hylkäys ja korvausvelvollisuus voivat tulla lähinnä vastaan tapauksissa, joissa voidaan katsoa kilpailijan rikkoneen sääntöjä tahallisesti ja törkeästi tai aiheuttaneen vahinkoa tahallisesti tai osoittaen piittaamattomuutta.

Jos eteen tulee tilanne, jossa joudut rikkomaan sääntöjä yleisen turvallisuuden ja kilpailun sujumisen takia, ota ensin yhteys kilpailutoimistoon. Yleensä näissätapauksissa annetaan lupa, esimerkiksi vinssata auto lippusiimojen ali pois muiden kilpailijoden reittiä tukkimasta. Nämä käsitellään aina tapauskohtaisesti siten ettei päätöksestä seuraa aiheetonta etua tai haittaa kenellekään. Aina kun tulee epäselvä tilanne, niin soittoa kilpailutoimistoon, sillä saat selvyyden asiaan ja turvaat oman selustasi.

Kilpailun kuluessa voi tapahtua kaikenlaista ikävää. Jos tapahtuu henkilövahinkoja, jotka vaativat ambulanssia, niin ensimmäiseksi soitto yleiseen hätänumeroon ja hanki apua paikalle. Ilmoita myös vahingosta kilpailutoimistoon. Jos autosi vaikka päästää öljyt maastoon niin ilmoitusta kilpailutoimistoon. Jos joku autossa olijoista loukkaa itsensä, eikä pysty jatkamaan kilpailua, niin ilmoitus kilpailutoimistoon, josta saa normaalisti luvan jatkaa kilpailua ilman tätä henkilöä, kunhan autossa vain on vähintään vaadittavat 2 henkilöä. Muistetaan että ihmisten terveys on tärkeintä ja hädässä olevaa ei yksin jätetä.

Aina kun on epäselvä tilanne, etkä ole varma miten kuuluu toimia, niin soita kilpailutoimistoon.

Kilpailut eivät aina mene niinkuin on suunniteltu ja keskeytys voi tulla eteen. Keskeytyksestä tulee ilmoittaa kilpailutoimistoon. Kilpailunjärjestäjältä on mahdollista tällaisessa tilanteessa saada hinausapua, jotta auto saadaan pois metsästä. Kannattaa muistaa kuintenkin, jos olet jumissa, etkä itse pääse pois niin toiset kilpailijat saavat auttaa sinua ja esimerkiksi hinata autosi huoltoon. Tällaiseen toimintaan rohkaistaan ja sellainen pitäisi olla kilpailunhenkikin. Viimeinen vaihtoehto eli järjestäjän apuun turvautuminen tietää automaattisesti kilpailusta hylkäämistä.

Kilpailun aikana pidä huoli, että kamerasi toimii ja rastikuvat ovat hyviä. Kannattaa varata tarpeeksi akkuja kameraan mukaan, sillä pimeään aikaan ja talvella pidettävissä kilpailuissa niitä menee yllättävän paljon. Pääsääntöisesti kuviesi pitäisi kaikkien mahtua kerrallaan muistikortille, mutta on mahdollista käydä myös kilpailun aikana purkamassa kuvia kilpailutoimistossa.

Tärkeintä on noudattaa sääntöjä. Ajaminen kielletyissä paikoissa ja puuston törkeä vahingoittaminen ovat asioita joita ei suvaita. Mikäli näet tällaista tapahtuvan, ota valokuva, jolla asia voidaan todistaa ja toimita se kilpailutoimistoon. Kanteleminen ei ole kaunista, mutta lajin kannalta on ensiarvoisen tärkeää saada ihmiset, jotka ajattelevat ettei säännöt heitä koske, edesvastuuseen teoistaan.

Maaliintulo

Maaliin voi tulla millointahansa kilpailun aikana. Maaliintuloajan merkitsee muistiin järjestäjänedustaja kilpailukorttiisi. Nyt sinulla on puolituntia aikaa toimittaa tulokset kilpailutoimistoon. Maaliintuloaikoja ei kuitenkaan ole merkitsemässä välttämättä muistiin kukaan ennenkuin vasta vähän ennen kilpailuajan loppua. Jos ketään ei näy maalissa, niin tule suoraan kilpailutoimistoon, jossa merkitään muistiin maaliintuloaika ja voit halutessasi samalla sitten antaa rastikuvasi.

Maaliintulonjälkeen on aikaa puolituntia tarkistaa, että rastikortti on kokonaan täytetty. Kannattaa laskea ehdottomasti itse huolellisesti, kuinkapaljon pisteitä pitäisi tulla. Merkitse tämä tulos kilpailuilukorttiin. Tämä tulos kannattaa laittaa myös itselleen muistiin, sillä kun tulokset julkaistaan on puolituntia protestiaikaa ja jos omat laskut eroavat huomattavasti tuomariston laskuista niin kannattaa tulla kysymään mikä oikein on ongelmana.

Rastikuvat ja rastikortti/kilpailukortti tuodaan kilpailutoimistoon. Kilpailutoimistossa merkitään maaliintulo, tulostentoimitusaikasi muistiin ja kopioidaan rastikuvasi kameran muistikortilta tarkastettavaksi. Jos kamerasi käyttää Micro-SD korttia, niin olisi hyvä olla muistikortti kiinnitettynä SD-adapteriin valmiiksi. Micro-SD kortit ovat niin pieniä, että ne hukkuvat muuten todella helposti ja yleisimmin käytetetyissä muistikortinlukijoissa ei ole itsessään mahdollisuutta lukea Micro-SD kortteja suoraan. Toinen ongelmalliseksi osoittautunut muistikorttityyppi on xD-kortit, joita on paljon käytössä. Niitä muistikortinlukijat kyllä periaatteessa lukevat, mutta käytäntö on osoittanut näissä olevan yhteensopivuusongelmia.

Käytäntö siitä kopioidaanko kuvat samantien järjestäjän koneelle, jolloin saat muistikortin takaisin samantien vai myöhemmin riippuu siitä kuinka ruuhkaista on. Jos on jonoa ruvennut muodostumaan, niin sinulta otetaan muistikortti talteen ja voit tulla hakemaan sen myöhemmin takaisin. Tällöin muistikortti ja kilpailukorttisi laitetaan kirjekuoreen, jonka päälle kirjoitetaan kilpailunumerosi ja tiimisi nimi. Kyllä ne kuvat ovat viimeistään puolentunninpäästä kopioitu, joten tule vain rohkeasti kysymään muistikorttiasi.

Kilpailu on osaltasi ohi ja kannattaa tässävaiheessa mennä ehdottomasti vähän lepäämään ennen tulostenjulkaisua. Autot jätetäänn virallisesti parc fermé -alueelle, jos joku haluaa niistä protestin tehdä. Käytännössä kuitenkin kysymällä saa luvan pakata auton esimerkiksi valmiiksi trailerille, kunhan auto on saatavissa tarvittaessa protestin käsittelyä varten nopeasti nähtäville.

Tulostenjulkaisu / protestiaika

Tulokset julkaistaan aikataulun mukaisesti. Mikäli tulokset myöhästyvät, ilmoitetaan alkuperäisenä tulostenjulkaisuaikana uusi tavoiteaika jolloin tulokset julkaistaan. Tässävaiheessa kun sinulla on muistissa kuinkapaljon omien laskujesi mukaan sait pisteitäja jos julkaistuissa tuloksissa on mielestäsi virheitä voit tehdä protestin (50e, joka palautetaan jos protesti menee läpi). Jos kummastelet jotain tuloksissa, etkä ole varma olisiko siinä protestin aihetta, niin kannattaa tulla käymään kilpailutoimistossa. Tällöin voidaan katsoa käytettävissä olevan ajan puitteissa vaikuttaako asia virheeltä. Normaalisti tässä vaiheessa kilpailutoimistossa on kyllä erittäin kiire. Protestin voit tehdä myös toisesta joukkueesta, esimerkiksi sääntöjenvastaisesta autosta.

Palkintojenjako

Palkintojenjako pidetään aikataulun mukaisesti, jos palkintojenjako on myöhästymässä tästä ilmoitetaan tulostenjulkaisun yhteydessä. Palkintojenjakoon kannattaa kuitenkin jäädä, vaikka et olisikaan sijoittunut palkinnoille. Kuitenkin kilpailunvoittajat ansaitsevat kunnon aplodit ja palkintonsa. Kilpailuissa useasti jaetaan myös muita palkintoja, esimerkiksi pyyteettömästä kanssakilpailjian auttamisesta tai muusta kilpailun luonteeseen sopivasta toiminnasta. Välillä myös paikallaolevien kesken arvotaan tavarapalkintoja.

Hyvää kotimatkaa ja tervetuloa uudelleen

Palkintojenjako on ohi ja on aika sanoa kilpailulle nähdään ensivuonna.

Tulosta

...Uutisia...

Vuosi 2013
19.12.12
Vuoden 2013 kilpailuita ajetaan useammilla erisäännöillä....

Himalaja 24h 2012 & CUP 2012 tulokset
20.10.12
Nyt on Himalaja 24h 2012 ohitse ja kilpailun ja CUP:in...

Himalaja 24h 2012 Ilmoittautuminen avautunut
08.09.12
Nyt on kilpailukutsu julkaistu ja ilmoittautuminen...

TuraOffi 2012 tulokset ja cup tilanne.
02.09.12
Tässä kilpailun tulokset: Tulokset Tuloslaskentaan...

TuraOffi 2012 ilmoittautuminen on avautunut
22.07.12
Tämän vuoden TuraOffin kilpailukutsu on julkaistu...

Offroadtarvikkeen TML-Trophy 2012 Tulokset ja Cup tilanne
15.07.12
Niin on jälleen kisa ohi ja tässä tulokset: Tulokset Cup...

Offroadtarvikkeen TML-Trophy 2012 ilmoittautuminen avautunut
10.05.12
Nyt on Offroadtarvikkeen TML-Trophy 2012 kilpailun...

Paratiisi Offi 2012 tulokset ja cup tilanne
29.04.12
Nyt on kilpailu ohi ja tulokset selvillä. Tulokset:...

Officup@gmail.com